Spre finalul lui August, cei de la garmin au lansat noua gamă de ceasuri inteligente, Fenix 8. De 43, 47 și 51 de mm.
Cu 12 ani la activ gama smartwatch-urilor a celor de la Garmin și-a câștigat treptat fani de-a lungul istoriei sale. Iar acum cu cel de-a 8-a serie Fenix, se continuă tradiția ultimilor 2, 3 ani în care se oferă consumatorului o viață a bateriei incredibilă, materiale rezistente și o conectivitate gps imbatabilă. Mno, e Garmin, dacă nici ei nu știu cum stă cu treaba asta cu gps-ul….
Modelele acestora de ceasuri au fost mereu printre preferatele oamenilor care fac sport sub o formă sau alta. Fie că te plimbi pe munte, fie că alergi sau că faci scufundări, tot ecosistemul a fost gândit să îți ofere cele mai bune instrumente de monitorizare și ghidare a activității. Când alții abia știau să facă ceasuri care să primească o notificare modelele Garmin reușeau să te facă să traversezi un munte.
Ei bine, Fenix 8 în ciuda prețului destul de piperat, peste 1000 de dolari, vine cu ceva caracteristici pe care nu ai vrea să le treci cu vederea. 29 de zile de autonomie, rezistență până la 40 de metri adâncime sub apă, hărți topografice care îți permit să știi mereu altitudinea la care ești și să cunoști terenul pe care te afli, senzori pentru puls și ecg, tehnologie satiq pentru o poziționare perfectă gps și multe alte moduri preîncărcate dedicate sporturilor precum cele pentru ski, cycling, surfing prin care îți poate calcula indici precum viteza in coborâre, urcare, viteză pe valuri, adâncimi etc.
Are și funcții dedicate comunicării precum cele în care poți răspunde la telefon sau să dai comenzi vocale datorită microfonului și difuzorului incluse iar de asemenea poți da și mesaje direct de pe el. Dacă ai cont pe spotify Music sau Amazon music poți descărca playlisturile favorite direct pe el. Are și o lanternă led destul de puternică.
Există pe lângă varianta cu display Amoled și cea cu incarcare solară care te poate duce până la 48 de zile autonomie.
Nu am eu atâtea zile de concediu cat tine bateria la ceasul asta.
Un alt ceas lansat în septembrie de data aceasta, unul care nu are atâta vechime dar care s-a evidențiat în categoria smartwattchurilor prin funcțiile smart care veneau la pachet cu o autonomie bună în comparați cu concurența din același segment. Huawei Gt5 Pro este urmașul unei generații de ceasuri inteligente care a demonstrat ca se poate ca un ceas să fie și smart și să și dureze la un raport excelent preț calitate.
Cu o baterie ce te ține până la două săptămâni, făcut din materiale premium precum Titan și ceramică, cu capacități de tracking gps și monitorizări complexe ale semnelor vitale ceasul celor de la Huawei poate fi folosit atâta de utilizatorii normali cat și de cei care sunt mai activi. Iar marele avantaj al său este că designul lui arată mai a ceas care poate fi purtat și cu ceva mai elegant. Iar dacă nu mă crezi, verifică varianta feminină a sa, arată grozav combinația dintre alb și auriu îmbinată cu finisajele foarte bine realizate.
Bineînțeles și cei de la Huawei au o variantă pe care o poți folosii la munci sj mai grele, precum Huawei ultimate pe care îl poți duce până la 100 de metri adâncime sub apă.
Prețurile și aici pleacă de la 500 de dolari și pot ajunge la 1000 dacă alegi varianta ultimate.
Ți-am prezentat la Short Tech News două smartwatch-uri pe care nu vei fi nevoit să le încarci la două zile și fără să fii nevoit să stai cu grijă ca ți se descarcă peste noapte și nu mai suna alarma. Și știu, prețurile sunt destul de mari, dar te asigur ca și generațiile anterioare nu foarte îndepărtate îți pot garanta capabilități similare la valori foarte decente. Apoi dacă ești foarte activ clar îndreaptă-te spre Garmin, dacă vrei să te asortezi și la un costum mergi pe Huawei!
Până data viitoare să fie timp de calitate! Pe curând!