Become a Creator today!Start creating today - Share your story with the world!
Start for free
00:00:00
00:00:01
S7 Ep. 37 Triada chinezească contraatacă image

S7 Ep. 37 Triada chinezească contraatacă

S7 E37 · Short Tech News
Avatar
0 Plays28 days ago

OnePlus, Xiaomi și Honor și-au făcut simțită prezența pe catwalk-ul dedicat celor mai performante smartphone-uri. Putem spune intr-un fel că s-a sărbătorit mai devreme anul nou chinezesc, având în vedere înoirea masivă din rândul lor. Dacă la americani, apple sunt cei care dau nota exactă în ceea ce privește piața de mobile, în Asia, chinezii preferă dragonii și nu merele mușcate. Mă rog, dacă ne uităm pe cifrele raportate de companii, marketshare-ul iphone-ului pe meleagurile chinezești atinge aproape 22% ceea ce reprezintă aproape un sfert, deloc de neglijat având în vedere concurența locală.

Exceptând Huawei care este liderul incontestabil al pieții și care deja a uimit prin lansarea oficială a primului pliabil trifold în septembrie, mărcile anunțate de mine sunt printre cele mai populare.

Mai mult decât atât au un numitor comun, care este mai important decât lansările în sine.

Așadar, noile modele sunt!

Oneplus 13, Xiaomi 15 si 15 pro și Honor Magic 7 si bineînțeles 7 pro.

Puține lucruri le deosebesc unele de celalte. Dar, toate au oled-uri cu miliarde de culori, mii de niți pe partea de luminozitae a ecranelor cu rata bineînțeles de refresh adaptabilă, sunt rezistente la apa, au memorii de stocare care încep de la 256 de gb si pot ajunge pana la 1 tb iar memoriile ram, pornesc de la 12 gb.

Camerele principale sunt foarte similiare, toate având un senzor de 50 de megapixeli cu mărimi relativ apropiate. Pe partea de conectivitate exista wifi 7, porturi usb tip ce 3.2 iar incarcarea ultrarapid pe fir este de minim 90 de w. Iar bateriile sunt imense, au toate capacități care se învârt în jurul valorii de 6000 de mha. A, pe partea de construcție, toate au ramele din aluminiu, finisat premium.

Ca diferențe, OnePlus 13 vine cu un sistem de camere branduit Hasselblad, cei de la Xiaomi vin pe partea de fotografie alaturi de cei de la Leica și cu un sistem capabil de un zoom optic 5x. Tot pe partea de camere, Honor magic 7 pro vine cu un impresionant senzor dedicat camerei periscopice, de 200 de mp.

Însă, numitorul cel mai comun și mai important dintre ele, îl reprezintă procesorul. Telefoanele acestea sunt printre primele serii care vin echipate cu proaspătul chipset anunțat de qualcom, Snapdragon 8 Elite. Procesorul este fabricat pe 3 nm pe platforma denumita ORYON și e ste marketat ca fiind cel mai rapid procesor dedicat telefoanelor iar viteza sa maximă de 4,32 ghz întărește această idee. În comparație cu generațiile anterioare, noua placă grafică, Adreno 830 aduce 40% mai multă putere fiind în același timp cu 40% mai eficientă energetic.

Dar qualcom a accentuat de fapt că utilitatea noilor procesoare ar fi îndreptată spre funcțiile AI Generative. Acum, toate telefoanele mobile vor avea un asistent virtual cu o inteligență peste cea care a exista vreodată în era anterioară, cea in care bixby, alexa sau siri se chinueau să înțeleagă ce melodie vrem sau pe cine dorim să sunăm. S-a ajuns la nivelul în care acești asistenți vor știi să-ți cotrobăie prin email-uri și să îți găsească informația de care ai nevoie fără să mai deschizi tu măcar aplicația dedicată. Bineînțeles, sunt multe alte scenarii pe care puterea hardware actuală va permite AI-ului să le rezolve ușor.

Apple și-a înoit toate garniturile cu noile lor procesoare, chinezii la fel, urmează sud coreenii gigantului samsung să-și înoiească noile cifre din coada produselor lor. Dar asta o să se întâmple cel mai probabil la începutul lui 2025.

Am fost la short tech news și observăm ușor ușor cum an de an, așa cum mai spus-o și altă dată, granița dintre puterea telefoanelor din buzunar și cea a calculatoarelor de pe birou, începe să devină din ce în ce mai fină. De fapt, în anumite cazuri s-a și depașit!

Îți mulțumesc de prezență! Pe curând!

bogdanmenci.ro |