Become a Creator today!Start creating today - Share your story with the world!
Start for free
00:00:00
00:00:01
S7 Ep. 28 Meta Connect 2024 image

S7 Ep. 28 Meta Connect 2024

S7 E28 · Short Tech News
Avatar
0 Plays1 month ago

Și ce să ne zică meta? Păi câteva lucruri s-au evidențiat în urma acestei prezentări. Unul dintre ele face referire bineînțeles la Ai. Limbajele de Inteligența artificială ale celor de la meta au devenit mai capabile iar dezvoltatorii pot beneficia acum de puterea lor pentru a dezvolta tot felul de aplicații și funcționalități care să meargă mână în mână cu platformele de socializare gen Facebook sauInstagram și cu aplicația de mesagerie whatsapp.

O demonstrație a ceea ce pot face acum aceste modele s-a făcut prin clonarea efectivă a unui influencer. Meta Creator Ai a reușit să creeze o persona, capabilă să imite un creator de conținut real. Au ales pentru acest test un tip cu peste 100 de mii de urmăritori de pe Instagram cu numele donalleni, iar în demonstrația făcută, mark zuckeberg a pus întrebări iar clona AI a reușit să răspundă și să mimeze ca aspect si tonalitate aproape identice cu originalul.

Tot pe partea de inteligență artificială, în viitor reels-urile vor putea fi traduse automat în format audio în limba pe care o dorești sincronizând în același timp timbrul, tonalitatea, chiar și buzele subiectului din material. Apropo de asta mai ții minte când te uitai pe prosieben sau rai uno, și vedeai toate filmele artistice dublate în limba germană sau italiană? E acum aceasta dublare va fi făcută oriunde și oricând pe platformele de socializare.

Meta are și o istorie cu căștile de realitate virtuală pe care o continua lansând noul model meta quest 3s, o variantă mai ieftină de doar 300 de dolari în comparație cu modelul normal quest 3 care cu tot cu reducerea primita ajunge la 500 de dolari. Pe partea asta de realitate virtuală, trendul urmează să fie adoptat odată cu scaderea preturilor la aceste dispozitive dar cel mai important aceasta categorie de gadgetuyriu va avea nevoie de salt major în ceea ce privește utilitatea lor, iar aici mă refer la numărul de aplicații disponibile și compatibilitățile lor cu tot felul de alte deviceuri sau sisteme de operare.

Însă pe partea asta de wearebels inteligente și VR, fosta firmă denumită Facebook, are doi ași importanți în mânecă. Unul deja scos de prin 2021, când primele variante ale ochelarilor ray ban meta au fost lansați iar până acum au reușit să primească îmbunătățiri multiple care îți permit să filmezi sau fotografiezi, să faci apeluri, să asculți muzică iar acum cu inteligența artificială să îi folosești pe post de motor de căutare, traducător și chiar să generezi texte pe baza imaginilor primite tot prin intermediul lor.

Al doilea as și cel mai important se numește Orion Ar glasses. iar varianta asta se vrea a fi pe viitor cea câștigătoare în categoria realității virtuale și augmentate. De ce? Păi ce faci acum cu căștile alea vr imense și chiar cu Apple vision pro, să faci doar cu o pereche de ochelari. Cu ajutorul lor poți naviga pe internet, poți prelua apeluri video și poți interacționa cu IA-ul. Cumva a luat ray ban-urile și le-a adăugat partea de imagistică ducând la un alt nivel ideea de ochelari inteligenți.

Zuckeberg în diversele interviuri date pe acest subiect a reiterat mereu ideea ca tipul acestui device reprezintă viitorul în materie de comunicații portabile. Adică, peste cateva decenii telefonul să fie înlocuit cu ochelarii, și să îți schimbe pentru totdeauna modalitatea prin care poți accesa și utiliza informațiile dar și modul prin care comunicăm unii cu ceilalți.

Short Tech News a fost micuța rubricuta, iar Ceo-ul meta, mark zuckeberg nu este degeaba multimiliardar, viziunea lui despre socializarea virtuală a implicat mereu planuri realizate într-o perspectivă a evoluției tehnologice foarte avansate.

Îți mulțumesc de atenție! Până data viitoare ne descurcăm și pe telefoane! fie butonare! Pe curând!

bogdanmenci.ro | youtube |