De pe vremea scolii când semnam in oracolul colegilor pe care ii plăceam, am căutat mereu un mod de a ne face cunoscuți simpatiile noastre!
Am fost acolo când epoca mesajelor text a luat amploare și cum încercam să împart poeziile de dragoste și textele de agățat în cele 160 de caractere pe care le suporta un sms. Pe vremea aceea nu exista nelimitat!
După ce ne-am săturat să flirtăm cu mesaje scurte și beep-uri, a apărut luminița de la capătul firului de dial-up. Internetul. Eee și uite așa, aia 30 de kilo pe secundă, ne asigură ore bune de conversații pe platforma mirc. Un soi de discord primitiv unde puteai să chatuiesti cu tot felul de necunoscuți și necunoscute! Iar ASL PLS era invitația de a începe să oferi informații despre tine! Tragedie era când ți se terminau impulsurile sau pică netul.
Sentimente.ro a fost primul site matrimonial de la noi din țară care se pare ca avea ceva succes la vremea aceea și care culmea exista și azi. O platformă de socializare care nu a reușit totuși să treacă testul timpului a fost și Hi5. Prin 2005 devenise deja foarte populară prin posibilitatea de a adăuga albume foto, de a posta tot felul de texte pe wall și bineînțeles să îți cauți și să îți faci prieteni! Era locul unde tânăr fiind încărcăm toată trăznăile de imagini. Mno, dacă așa înțelegeam eu atunci ca pot atrage atenția…
Buzzz
Și ca tot vorbeam de atras atenția, acest semnal a devenit un simbol al celui mai iubit program de mesagerie pe internet. Yahoo Messenger. Locul unde am învățat ce înseamnă emoticoanele și cum să le activăm direct din taste! Două puncte urmate de o steluță, înseamnă ca trimiteai un sărut! Primul chat la care stăteam cu sufletul la gură ca o persoană să devină iar vizibilă în lista pentru a încerca replici noi și haioase pentru a primii în schimb două puncte și multe paranteze rotunde… sau arhicunoscutul LOL. De fapt pe vremea aceea, iubirea se măsura în emoticoane, cu cât primeai în schim mai multe și haioase, cu atât însemna ca faci ceva bine!
Din păcate Yahoo Messenger a rezistat doar până în 2018, când noile forme de social media, întruchipate de platformele de genul Facebook sau whatsapp au preluat atenția totala a utilizatorilor.
Dacă voiai să faci pe amorezul pe Facebook sau Instagram, rețeta era simplă: poze cat mai reușite, like-uri la postările persoanei de care erai interesat și musai ceva comentarii inteligente! Daca Facebookul era mai pentru familiști, nstagram era sigur locul unde sa iti etalezi cele mai bune părți ale tale!
Intre timp, cu evoluția smartphoneurilor tinder, a venit sa ofere internauților funcțiile perfecte de agățat și flirtat. Swipe left sau right erau mișcările care îți găseau o potrivire pe măsură!
Acum există mai multe tipuri de aplicații de dating, fiecare încercând să ofere avantaje unui specific tip de public.
Mai recent, tik tok-ul prinsese avânt la începuturile sale prin conturile celor tineri care încercau să se facă remarcați prin videoclipurile lor îndrăznețe.
Partea de multiplayer din gamingul online, a ajutat de-a lungul timpului ca oameni pasionați de același joc să se cunoască pe câmpul de luptă! Intre un headshot sau o ultimata se aprindea focul pasiunii deodată!
Dar comunicarea iubirii nu a stat numai în spatele tastaturii și mouse-ului! Odată cu evoluția tehnologiei, tot felul de jucării senzuale, să le numesc așa, au primit legături wireless cu aplicațiile de pe telefon. Putând să controlezi plăcerea la o simplă atingere… sau nu atât de simplă! Nu mai vb și de căștile VR care îți permit o comunicare cu celălalt în moduri foarte imersive!
Iar pe final de Short Tech News! Am zis dragilor sa pun la treabă și inteligenta artificială, care sigur a intrat și în ecuația iubirii… așadar, ChatGPT zi-mi un poem de amor!
Ești versul nerostit din noaptea mea târzie,
Un dor ce râde tandru, o dulce nebunie.
Prin tine chiar și ploaia îmi pare aurie,
Iubirea ta mă poart