Zilele acestea este destul de greu să se îi prima pagină în discuțiile de pe net când te lupți cu știrile despre noile năzbâtii ale administrației americane. Mai toată ziua găsești titluri despre președintele american și apropiați săi. Dar ce să vezi nici Ubisoft nu se lasă mai prejos.
După două amânări ale datei de lansare pe 20 Martie, cel mai nou joc din celebra serie a ajuns pe dispozitiv le noastre de gaming! Și jihadul a început.
Dacă ai crezut că extremismul există doar pe plaiurile politicii, ei bine în gaming cam aceleași ideologii duse uneori puțin prea mult la extreme, au făcut să apară o nouă aripă de jucători, nemulțumiți până la Dumnezeu, de starea în care a ajuns industria de gaming, indiferent de ce li se oferă.
Și îți spun sincer, jocul în sine, Assassins creed Shadows nu are nici o vina. Ptr ca nu, nu este un joc rău deloc. Respectă rețeta folosită la origins, odissay sau valhala. Lumi și perioade istorice pe care le poți descoperii la pas. Ești invitat să explorezi Japonia secolului al 16-lea, din era Sengoku, în care vei putea vizita zone precum kyoto, kobe, osaka și IGA dar și castelele aflate în perimetrele acestora, Takeda sau Fuckuchiama.
Vei duce și aici o luptă în numele ordinului asasinilor care vor libertate și nesupunere noii ordini mondiale impusă de templieri. Fujibayashi Naoe, o kunoichi, adică o femeie shinobi) și Yasuke, un samurai african inspirat din unele relatări istorice, sunt personajele pe care le vei putea controla. Fiecare este diferit pe partea de evoluție și îți oferă un stil de gameplay opus. Cu Naoe vei fi mai mult un soi de ninja, de te vei cățăra cu ușurință pe castele și vei putea fi acel asasin din umbră, pe când cu yasuke vei prefera să-ți faci apariția spărgând ușa din față cu forța să brută. Bătăliile le duci în stilul assassins creed, scheme faine de luptă iar ca noutate, au băgat ceva scene grafice când reușești să elimini adversarul care dau o notă cinematica destul de interesantă. De fapt, jocul prin stă se remarcă, din punct de vedere grafic și cinematic s-a făcut o treabă excelentă. Vei putea să te bucuri de Japonia medievală în toate cele 4 anotimpuri, datorită sistemului dinamic de schimbare a sezonului. Iar zăpada spre exemplu îți va modifica nu doar grafica ci și gameplayul, fiind mai ușor de detectat de inamici dacă nu calci ușurel pe stratul de nea.
Există și multe misiuni secundare însă acesta ca în orice titlu Ubisoft devin repetitive la un moment dat, lucru care a împiedicat titlurile din serie să devină cu adevărat niște rpg-uri veritabile.
Însă despre povestea principală, va trebui să te convingi singur, este o chestiune pur subiectivă dacă îți va face plăcere să o trăiești alături de personajele principale. Te asigur însă ca nu vei regreta dacă îi vei da o șansă totuși.pare mult mai profundă decât în jocurile recent apărute cu Asasinii în rolurile principale.
Oda, iar toate aspectele pe care le-am zis eu până acum au fost analizate și reanalizat e în lumea jucătorilor împărțiți acum în două tabere. Sunt cei care se bucură de noua variantă de assassins creed și își trăiesc viața pașnic printre rămurele de bamboo dar sunt și cei care au pornit un adevărat jihad, așa cum am menționat mai devreme, împotriva jocului din cauza faptului ca pe el scrie Ubisoft. De fapt capitalismul desantat din industria jocurilor a făcut să apară pe bună dreptate aripa celor nemulțumiți de calitatea din ce în ce mai slabă a jocurilor triple aaa, adică ălora mai scumpe, care par uneori ca sunt doar platforme de microtranzactii și nu povești grafice orientate către a satisface plăcerea de a te cufunda în câteva ore de gameplay satisfăcătoare narativ cat și vizual fără buguri sau alte erori.
La Short Tech News am prezentat puțin fenomenul momentului din industria gamingului. Care de pe 20 martie și până azi, a reușit să creeze o vâlvă destul de mare. Eu cred ca ghinionul acestui joc, este ca a venit prea târziu, cand deja joc