Become a Creator today!Start creating today - Share your story with the world!
Start for free
00:00:00
00:00:01
S8 Ep. 27 Google Pixel 9a vs Galaxy A56 image

S8 Ep. 27 Google Pixel 9a vs Galaxy A56

S8 E26 · Short Tech News
Avatar
0 Plays9 days ago

Pe parcursul primei jumătăți din luna martie, Samasung Galaxy A56 și Google Pixel 9a au fost lansate de companiile lor.

Ei bine totuși, aceste telefoane nu sunt chiar niște ieftineli, costurile lor se situează ușor sub 500 de euro . Dar acestea o să îți ofere performanțe apropiate de flagshipuri-le alea de peste 1000 de dolari iar cel mai important ambele modele au promise din partea producătorilor 7 ani de update-uri majore pentru sistemul lor de operare. Asta înseamnă ca cel puțin în teorie, telefoanele acestea vor fi compatibile cu majoritatea aplicațiilor lansate în această perioadă. Și aici îți dau doar un exemplu: aplicațiile bancare ce își updatează funcțiile și securitatea destul de frecvent și de foarte multe ori acestea necesită sisteme de operare recente.

Cat despre specificațiile lor…

Google pixel 9a, moștenește procesorul de pe modelul de vârf al celor de la Google, adică chipsetul tensor g4, iar Samsung al său exynos 1580, amândouă pe o generație destul de nouă de fabricație pe 4 nm. Deși foarte capabile amândouă, tensor, este orientat foarte mult spre partea de AI, așa ca vei avea un plus pe partea acestor tipuri de aplicații.

Nu te îngrijora și pe Samsung sunt implementate tot felul de funcții inteligente foarte similare cu cele de pe pixel, în fond amândouă beneficiază de același sistem de operare Android 15. Doar ca Samsung e Samsung și trebuie să aibă o interfață proprie.

Amândouă dispozitivele au un design ușor ieșit din normele actuale. Nu foarte mult dar foarte ușor de remarcat. Galaxy a56 vine cu un spate din sticlă și cu trei camere așezate vertical pe un modul oval ce le încadrează foarte inspirat, sărind puțin din trendul cu lentile conturate individual. Iar cei de la Google, chiar dacă au folosit un plastic pe spatele modelului actual Pixel, acesta are modulul format din două camere încadrat în linia capacului ce acoperă partea posterioară. Așadar într-o premieră a ultimilor ani, no camera bump cum ar zice americanul, adică vei putea să îți pui liniștit telefonul pe masă fără să ai grijă cum îl așezi pe lentilele sale foto pentru ca nu iese nimic în exteriorul sau. Într-adevăr ăsta îl face ușor mai gros dar ii permite de altfel sa introducă în spațiul acum generos o baterie de 5100 mh, mai mare chiar decât varianta modelului celui mai mare de la Google, Pixel 9 pro xl.

Și ca tot amintisem de camere, Samsung are un plus pe partea de opțiuni, acesta pe lângă clasicele wide și ultra wide mai are și o lentilă macro. Însă senzorii principali nu diferă foarte mult între pixel 9a și a56 și oferă imagini similare procesate destul de mult de software-ul controlat acum în totalitate de AI. Bineînțeles, daca stai sa le iei la bani mărunți nu se compară cu rezultatele pe care le poți obține cu telefoanele d două ori mai scumpe dar dacă nu cauți in detaliu, fiecare rid sau fiecare cura de pe cămașa, atunci poți sta liniștit, rezultatele vor fi foarte satisfăcătoare fie în lumina bună sau mai slabă.

Ecranele, minunate amândouă, pixel 9a vine cu un oled de 6,3 inchi și 2700 de niti luminozitate, iar Samsungul pune la bătaie un super amoled de 6,7 inchi 1900 de niti. Rezoluții apropiate 1080 pixeli pe 2424 respect pe 2340 de pixeli. Amândouă rate de refresh de 120 de hz. Ecranele sunt protejate de sticle corning gorila glass, însă Samsung vine cu varianta victus plus pe când cei de la Google nu folosesc decât varianta a 3-a.

Ca variante de achiziție pixel 9a poate fi achiziționat cu 8 gb de RAM și două variante de stocare 128 respectiv 256 de gb. Galaxy a56 are și el aceste opțiuni dar și vine și cu o variantă cu 12 gb de RAM.

Am atuncat un ochi pe magazinele online de la noi. Știi cum e, prețul în euro sau dolari anunțat de producător în ziua lansării nu prea se pupă cu ce avem noi la raft. Așadar părerea mea, Samsung Galaxy a56 pentru cei aproximativ 2000 de lei, în comparație cu cei peste 2800 de lei ceruți în medie pentru Google Pixel 9a, oferă un ra

Recommended