De ce ne Sabotăm Singuri? Zoltan Veres ne Explică De Ce Ne Putem fi Cei mai Mari Dușmani image
E514 · Florin Rosoga Podcast
De ce ne Sabotăm Singuri? Zoltan Veres ne Explică De Ce Ne Putem fi Cei mai Mari Dușmani
40.3k Plays
5 months ago

Te-ai întrebat vreodată de ce uneori suntem propriii noștri cei mai mari dușmani? Acest episod explică misterele  autosabotajului și cum subconștientul ne poate controla cursul vieții, fără să ne dăm seama.

Astăzi avem plăcerea de a discuta cu Zoltan Veres, autorul cărții "Capcana Autosabotării". În această ediție, explorăm complexitatea minții umane și cum ne putem împiedica adesea în propriile noastre gânduri și emoții.

Zoltan ne va ghida prin conceptul intrigant al icebergului emoțional pentru a ne ilustra cum subconștientul nostru modelează rezultatele pe care le obținem în viață. Vom învăța despre „Cadranul emoțiilor” și cum acesta poate fi o unealtă vitală în gestionarea autosabotajului și a burnout-ului. De asemenea, vom discuta cum experiențele personale l-au inspirat pe Zoltan în scrierea acestei cărți.

Emoții și Autosabotaj

Emoțiile noastre sunt ca un ocean vast și adesea necunoscut. Ele pot fi forțe puternice care ne conduc spre succes sau, la fel de ușor, ne pot trage în jos, în adâncurile autosabotajului. Emoțiile ne colorează percepția realității și, implicit, modul în care reacționăm la provocările vieții.

Fie că este vorba de frică, anxietate, bucurie sau tristețe, fiecare emoție are puterea de a ne forma gândurile și acțiunile. În momente de stres sau incertitudine, s-ar putea să ne găsim reacționând impulsiv sau evitând situațiile dificile, ceea ce poate duce la autosabotaj.

Primul pas în evitarea capcanei autosabotajului este recunoașterea și înțelegerea emoțiilor noastre. Acest proces necesită o introspecție sinceră și dorința de a fi vulnerabili cu propriile noastre sentimente. Odată ce suntem conștienți de emoțiile care ne ghidează comportamentul, putem începe să luăm decizii mai echilibrate și conștiente.

Strategii pentru Depășirea Autosabotajului

Una dintre cele mai eficiente metode de a depăși autosabotajul este dezvoltarea unor strategii de auto-observație. Acest lucru poate include practici precum mindfulness, jurnalul, meditația sau terapia, care ne ajută să ne confruntăm cu emoțiile în mod constructiv și să dezvoltăm o mai bună înțelegere de sine. De asemenea, este important să ne înconjurăm de o rețea de suport care ne poate oferi perspective diferite și sprijin emoțional.

***

Descoperă detalii și insight-uri din discuțiile noastre, cărțile menționate și detalii despre invitați pe florinrosoga.ro. Aici te poți înscrie la un newsletter lunar pentru a afla noile episoade.

Iar dacă îți place să asculți aceste podcasturi, acordă-ne două minute și scrie o recenzie pe Spotify sau Apple Podcasts. Este un gest simplu care ne sprijină enorm în a aborda subiecte atrăgătoare și alți invitați pe gustul tău.

Recommended